Fortac Toegangstechnieken

Draaipoorten

Draaipoorten zijn de meest voorkomende toegangspoorten die er zijn.


Een geautomatiseerde draaipoort biedt een prachtige aanblik bij aankomst en geeft veel comfort in het gebruik.


Uiteraard zijn ook draaipoorten in allerlei uitvoeringen toe te passen.


Een draaipoort heeft het voordeel dat het geen ruimte nodig heeft in de breedte.


Een draaipoort kan gemakkelijk worden geplaatst tussen twee gebouwen in. De ruimte voor de draairichting moet wel altijd vrij van obstakels zijn.

Storing aan uw draaipoort?

Bel het storingsnummer: 033-23 40 900

Tijd om in actie te komen

Automatisering draaipoort


Om comfort en veiligheid toe te passen op draaipoorten kan gekozen worden voor een automatisering. De automatisering voor een draaipoort is grofweg in 2 soorten op te delen.


1. Opbouwmotoren

2. Onderbouw of grondmotoren


Opbouw motoren voor draaipoorten


Bij opbouwmotoren worden de motoren op een bestaande (of nieuwe) poort geplaatst. De poort kan blijven hangen en de motoren worden er op gemonteerd. Opbouwmotoren hebben elk specifieke bevestigingsmaten om onder de perfecte hoek te worden gemonteerd. Door de ideale maten te gebruiken heeft de motor bij beweging op elke afstand evenveel weerstand en dezelfde snelheid.


Bij de montage moet dit goed worden uitgemeten, anders kan het invloed hebben op levensduur van de motoren.


Opbouwmotoren zijn in veel variaties verkrijgbaar. Elk geschikt voor zijn eigen toepassing. De standaard motoren gaan doorgaans tot een vleugellengte van 2,5 meter. De meeste merken hebben naast de standaard variant veelal ook een lange variant. Deze is geschikt voor langere vleugellengtes. Soms wel tot 4,5 meter.


Het verschil in motoren is grofweg op te delen in:


1. Elektromechanisch: een elektromotor drijft tandwielen en spindels aan.2. Hydraulisch: een pomp drijf een hydraulisch mechanisme aan.


In sommige situatie is het niet mogelijk om een opbouw motor op de draaipoort te plaatsen. Hier kan worden gekozen voor een knikarm motor.


Wanneer het mogelijk is kan uiteraard ook worden gekozen voor onderbouwmotoren voor de draaipoort.

Draaipoort van hout


Grondmotoren voor draaipoorten


Grondmotoren worden het meest toegepast op draaipoorten. Wanneer u een mooie sierpoort heeft kan een opbouwmotor minder fraai in het zicht zijn. Grondmotoren zijn hiervoor een prachtige oplossing. U ziet er weinig van dan alleen een deksel onder de poort.


Grondmotoren hebben het voordeel dat ze in bijna elke situatie zijn toe te passen. Zelfs wanneer de draaipoort verder dan 90 graden open moet kunnen. Er zijn mogelijkheden om een draaipoort 180 open te laten draaien. Ideaal wanneer de oprit gelijk de bocht om gaat.


Uiteraard zijn grondmotoren in diverse uitvoeringen te verkrijgen tot een vleugellengte van 4 meter.


Grondmotoren voor draaipoorten zijn eveneens op te delen in de 2 volgende soorten:


1. Elektromechanisch: een elektromotor drijft tandwielen aan.

2. Hydraulisch: een pomp drijf een hydraulisch mechanisme aan.


De toepassing met hydraulische motoren voor draaipoorten wordt toegepast wanneer er veel kracht nodig is of intensief gebruik wordt gemaakt van de draaipoort.


Onderhoud draaipoorten

Een geautomatiseerde draaipoort heeft onderhoud nodig. Het is draaiende en bewegende techniek, en dat heeft onderhoud nodig. 


Dit doet u om slijtage tegen te gaan en de levensduur van de motoren te verlengen.


Wanneer er geen onderhoud word gepleegd aan grondmotoren kunnen de motorbakken helemaal volraken met zand. Vaak word dit veroorzaakt door mieren. Doordat de motoren bij het draaien warm worden biedt dit een heerlijk huis voor klein gedierte. Helaas is het niet goed voor de levensduur van uw motoren. Jaarlijks onderhoud zorgt ervoor dat de motorbakken ieder jaar worden schoongemaakt en u de draaipoort probleemloos kunt gebruiken.


Heeft u een draaipoort met opbouwmotoren of grondmotoren en bent u benieuwd wat wij kunnen betekenen in het onderhoud van uw poort?


Neem contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel voor het onderhoud aan uw draaipoort.