Fortac Toegangstechnieken

Schuifpoorten

Een schuifpoort is een ideale oplossing om toegang te verlenen en te ontzeggen. De redenen waarvoor een schuifpoort wordt gekozen lopen nogal uiteen. De meest voorkomende reden is ruimtebesparing.


Het voordeel van een schuifpoort is dat er geen ruimte nodig is voor het draaibereik. Uiteraard moet er ruimte zijn om open te kunnen ‘schuiven’.


Rolpoorten ‘rijden’ over een rail open en dicht. De voorkeur ligt tegenwoordig bij ‘vrijdragende schuifpoorten’. De reden is eenvoudig. Er hoeft geen rail aangebracht te worden naar de overzijde, het is niet gevoelig voor vuil (stenen en bladeren) op de rails en de weerstand is vele malen minder. Kortom: een vrijdragende schuifpoort kent veel voordelen.

Storing aan uw schuifpoort?

Bel het storingsnummer: 033-23 40 900

Tijd om in actie te komen

Schuifpoortmotor

 

De aandrijving van een schuifpoort word bepaald naar het gewicht van de poort. Hoe zwaarder de poort, hoe sterker de schuifpoortmotor. Een schuifpoortmotor werkt met een tandwiel. Dit tandwiel drijft de tandlat of tandheugel aan die op de schuifpoort is bevestigt. De eindaanslag op een schuifpoort kan zowel mechanisch als inductief. Bij een mechanische eindaanslag bevindt zich op de tandlat een lip op het begin en op het einde. Wanneer de schuifpoort helemaal open of helemaal dicht is wordt door de lip een veer ingedrukt. Zodoende word de motor afgeschakeld. Uiteraard is er bij het opengaan ook te kiezen voor een automatische sluiting na een gewenste pauzetijd.
 

Onderhoud

 

Het onderhoud aan een schuifpoort is belangrijk om de levensduur te verlengen en de stabiliteit van de poort en motor te garanderen. Doordat de schuifpoort vele malen per jaar open en dicht gaat geeft dat trillingen op de gehele installatie. Hierdoor kunnen essentiële bevestigingen lostrillen. Denk aan de tandlat of de schuifpoortmotor. Wanneer dit niet jaarlijks word gecontroleerd loopt u het risico onherstelbare schade op lopen aan uw schuifpoort.


Ook bevinden zich in veel typen schuifpoortmotoren componenten die leeg kunnen raken. Denk aan een condensator. Wanneer deze leeg raakt moet de motor meer kracht leveren om zijn werk te doen. Hierdoor zal de schuifpoortmotor sneller slijtage vertonen en word de kans op storingen vergroot.

 

Advies

 

Ben u op zoek naar een schuifpoort of een schuifpoortmotor. U kunt altijd bij ons terecht voor een passend advies. Als merkonafhankelijk specialist vinden we de passende toepassing voor uw schuifpoort.

Uiteraard onderhouden wij ook bestaande schuifpoortmotoren. Voor een passen voorstel kunt u uiteraard contact opnemen.